Razendsnelle ontwikkelingen voor smartphones

De ontwikkelingen die te maken hebben met de productie va

Ringtone apps

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten ringto

Speciale apps voor vrouwen

Vrouwen verschillen van mannen. Dat is algemeen bekend. O

Zelf ringtones maken

Geplaatst op: 25-06

Hoe kun je je telefoon nu nog persoonlijker maken? Fabrikanten van mobiele telefoons en smartphones hebben ons al de gelegenheid gegeven voor het zelf instellen van een ringtone. Hierdoor kun je al je eigen draai geven aan je mobiele telefoon. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete muziek instellen als beltoon, wanneer je dan gebeld wordt, waarschuwt je telefoon je met een door jouw gekozen melodie of liedje.

Maak je eigen ringtone

Maar het kan nog persoonlijker! Tegenwoordig kun je zelf een ringtone maken. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Vaak heb je alleen een telefoon en internet nodig, en natuurlijk het liedje of melodie waarvan jij je ringtone wilt maken. Door een stukje muziek uit een MP3 bestandje te knippen, kun jij heel eenvoudig je eigen ringtone maken. Het knippen van een stukje muziek kun je door middel van gratis software  of een online ringtone maker. Bij een online ringtone maker kun je ook zelf een eigen ringtone componeren.

Apps om zelf een ringtone te maken

Bij geselecteerde Android toestellen is de mogelijkheid toegevoegd om een MP3-bestand als ringtone in de stellen. Omdat niet alle Android toestellen hierover beschikken, zijn er verschillend producenten van apps geweest die hiervoor speciaal een app hebben ontwikkeld. In de play store vind je veel apps die een MP3-bestand tot een ringtone kunnen omzetten. In de app open je het betreffende MP3 bestand of ander soort bestand, waarna je zelf het stukje eruit kunt knippen wat je als ringtone wilt gebruiken. Als dit is gelukt, hoef je het bestand alleen nog maar op te slaan en in te stellen als beltoon. Op deze manier is je telefoon nóg meer van jouw en heb je vanaf nu jouw favoriete muziek als ringtone.