iPhone casino's

Op onze mobiele telefoons doen we tegenwoordig alles. We

Zelf ringtones maken

Hoe kun je je telefoon nu nog persoonlijker maken? Fabrik

Razendsnelle ontwikkelingen voor smartphones

De ontwikkelingen die te maken hebben met de productie va

Screensavers

Geplaatst op: 25-06

Als we screensaver vertalen naar het Nederlands, weten we al wat er met het woord wordt bedoeld. Een schermbeveiliging is een functie van je mobiele apparaat welke ervoor zorgt dat je beeldscherm een afbeelding (ook wel de screensaver) laat zien nadat je een bepaalde tijd niet meer actief bent geweest. Screensavers zijn er in verschillende soorten, zo kun je een bewegende schermbeveiliging instellen maar ook een tijdelijk beeld of afbeelding. Wanneer je apparaat weer een activiteit waarneemt, zal de schermbeveiliging uitspringen indien je geen wachtwoord hebt ingesteld.

Wachtwoord instellen voor extra beveiliging

Voor het uitschakelen van een schermbeveiliging kun je ervoor kiezen om een wachtwoord in te stellen. Dit is om te voorkomen dat je ergens mee bezig bent, dan even iets anders gaat doen en een ander persoon je telefoon of computer gaat gebruiken en hierin dingen gaat aanpassen die niet gewenst zijn. Steeds meer telefoons krijgen de mogelijkheid om een schermbeveiliging met wachtwoord toe te voegen.

Extra mogelijkheden online

Wanneer je de standaard screensavers van je telefoon niet leuk genoeg vind, kun je op verschillende manieren aan nieuwe en andere screensavers komen. Zo zijn er op internet vele sites aan screensavers gewijd. Niet alle screensavers zijn gratis te downloaden, maar de meeste wel. Vaak zijn de screensavers die je op het internet vind in onderwerpen ondergebracht en op deze manier gecategoriseerd. Zo is het voor jou makkelijker om je favoriete screensaver te vinden.

Apps voor screensavers

Naast de standaard mogelijkheden van je telefoon en de mogelijkheden op het internet zijn ook hiervoor aparte mobiele applicaties ontwikkeld. Een leuke screensaver app is de 'fingerprint'. Je kunt je scherm alleen van de beveiliging afhalen met je vingerafdruk, niemand zal ooit meer je code kunnen kraken. Of laat vissen rond zwemmen in de tijd dat jij niet actief bezig bent met je mobiele apparaat. De mogelijkheden zijn zeer ruim.