(Smartphone) spellen apps

Zoals gezegd kun je op je smartphone duizenden spellen sp

Speciale apps voor vrouwen

Vrouwen verschillen van mannen. Dat is algemeen bekend. O

Razendsnelle ontwikkelingen voor smartphones

De ontwikkelingen die te maken hebben met de productie va

Opkomst en ontwikkeling van mobiele telefonie

Geplaatst op: 25-06

Tegenwoordig zijn we elk moment van de dag bereikbaar. Dit komt mede door de mobiele telefoon en andere mobiele apparaten. Hoe het allemaal is begonnen met mobiele telefonie en mobiele technologie zal hier aan je worden uitgelegd. Want dat het al jaren een rol in de samenleving speelt, is jouw vast niet  ontgaat. Het is de belangrijkste manier van communicatie voor de meeste mensen. Een aantal jaren geleden was dit allemaal nog niet zo gewoon als hoe we er nu over denken.

Koelkast toestellen

Iedereen kent de 'koelkasten' nog wel. Dit was hoe de eerste mobiele telefoon genoemd werden. De toestellen waren erg groot en werden vooral voor het bellen met elkaar gebruikt. Niet iedereen was in het bezit van een mobiele telefoon in het begin tijdperk. De kosten die hieraan waren verbonden waren toen nog erg hoog, waardoor het gebruik laag was.

Ontstaan van SMS

Niet lang na de eerste ontwikkelingen ontstond SMS. SMS is een afkorting voor Short Message Service. Het is niets meer dan een kort tekstbericht dat je middels je telefoon kunt versturen naar een ander telefoonnummer. De kosten hiervoor waren relatief laag. Het werd dan ook veelvuldig gebruikt om met elkaar in contact te blijven. Jongeren hadden de techniek als eerste onder de knie, wat ervoor zorgde dan 'smsen' een ware rage werd. Het verschijnen van mogelijkheden voor het versturen van een gratis sms was daarom ook niet lang weg te denken. Verschillende internetsites gaven per account een bepaald aantal gratis smsjes die verstuurd konden worden.

Nieuwe ontwikkelingen

Ook telefoons werden aangepast aan het smsen. Er werden verschillende functies toegevoegd zoals T9 wat een voorspellende software is. Na de komst van SMS konden de ontwikkelaars natuurlijk niet stil blijven zitten. Ze kwamen met MMS, Multimedia Messaging Service. Deze functie gaf gebruikers de mogelijkheid om een combinatie van tekst met plaatjes, geluiden of video's te versturen. Contacten onderhouden werd zo veel leuker, maar wel duurder. De hoge kosten zijn waarschijnlijk ook het probleem geweest wat ervoor heeft gezorgd dat MMS nooit erg goed is aangeslagen.

Mobiel internet zorgt voor radicale veranderingen

Omdat SMS de snelste en goedkoopste manier was van met elkaar communiceren via de mobiele telefoon, domineerde de SMS lange tijd de mobiele telefonie wereld. De ontwikkeling van mobiel internet bracht hier echter radicaal verandering in. Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon met internet en is het niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het mobiele internet heeft gezorgd voor vele veranderingen. Berichten versturen kan nu met 'Whats App', waaraan je ook foto's en video's kunt toevoegen. Omdat je het via internet doet, betaal je alleen je internet kosten en niet per verstuurd bericht. Sms wordt hierdoor steeds minder gebruikt.