Mini movies

Een mini movie is een klein geanimeerd plaatje welke je o

Screensavers

Als we screensaver vertalen naar het Nederlands, weten we

Razendsnelle ontwikkelingen voor smartphones

De ontwikkelingen die te maken hebben met de productie va

Geschiedenis

Geplaatst op: 25-06

Het is bijna net zo normaal geworden als het woord suiker, de ringtone. Iedereen kent het wel, het deuntje dat je erop wijst dat iemand je belt en dat je dus je telefoon moet opnemen. We kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar er is een tijd geweest waarin de ringtone niet zo bekend was. Hoe kan het dan dat iedereen deze nu wel kent en het zo populair is?

De opkomst van de ringtone

In het begin van de mobiele telefoon had je ook al ringtones, echter was het toen nog maar een standaardgeluid, dat min of meer alleen functioneel nut had. Fabrikanten van telefoons hadden al snel bedacht dat het veel leuker zou zijn om een geluidje te horen wanneer je gebeld werd. Nokia was koploper met dit idee, ze waren toen nog een heuse pionier in de telefonie markt. Ze hadden goed door, dat de klanten het erg prettig vonden dat de keuze van de ringtone bij hun lag en ze deze konden veranderen wanneer ze wilde.

Ringtones goed voor de verkoop van mobiele telefoons

De concurrenten hadden al snel in de gaten dat het leveren van ringtones op telefoons goed was voor de verkoop van de toestellen. Ook zij gingen zich verdiepen en kwamen niet veel later met eigen ringtones. Nokia kwam daarop weer met de mogelijkheid om zelf ringtones te maken, waardoor ze de concurrent weer een stapje voor waren.

Je eigen muziek als ringtone

Het duurde redelijk lang voordat mobiele telefoons MP3-muziek konden afspelen. Toen dit eenmaal mogelijk was, kon je je eigen favoriete muziek afspelen als ringtone. Vanaf toen werd het erg gemakkelijk om zelf ringtones te maken en je eigen muziek te gebruiken voor je ringtones. Zo kun je op een leuke manier je telefoon een persoonlijk tintje geven.